Voetreflexologie

Voetreflexologie

Reflexologie is een oud chinees en indiaans, diagnostisch en therapeutisch systeem,

voetreflexologie
voetreflexologie

waarbij voetzolen en/of handpalmen, diep gemasseerd worden, zonder de pijngrens te overschrijden. Reflexologie zou ontstaan zijn in China, ongeveer 3000 jaar voor Christus, het werd gebruikt in combinatie met acupunctuur. Ook in Egypte zijn er inscripties gevonden van ca 2500 jaar voor Christus  .

In de voetreflexologie worden voeten manueel bewerkt en gemasseerd om ziekte in de rest van ons lichaam te voorkomen en te helen. Het is ook een Holistische therapie, waarbij lichaam en geest in evenwicht wordt gebracht en gestoorde of geblokkeerde energieën een betere doorstroming krijgen.

Op de voeten liggen naast reflexpunten ook acupunctuurpunten. Deze punten zijn gelegen op meridianen, dit zijn banen waardoor de QI ( de levenskracht ) door het lichaam stroomt. Deze punten staan in verbinding met onze organen. Door de druk (acupressuur) op deze punten wordt de zelfgenezende kracht van het lichaam gestimuleerd.

Het kan een heilzame werking hebben bij de volgende problemen: Hoofdpijn, migraine, pijn, slaapproblemen, burnout, algeheel gevoel van onwel zijn. Maar ook kinderen met ADHD, PDD-nos [autisme] en aanverwante stoornissen, kunnen baat bij deze behandeling hebben. Babi’s die onrustig zijn en moeilijk slapen.

Om een optimaal resultaat te behalen, wordt aanbevolen 6 weken achtereenvolgend,[ daar één behandeling 6 dagen werkzaam is.] een behandeling te ondergaan, daarna voor “onderhoud” ééns per maand.

Deze behandeling brengt rust en balans. U heeft het gevoel “op wolkjes te lopen”.

Zelf een cursus voetreflexologie volgen? Kijk voor de online cursus voetreflexologie op www.voetreflexologie.info Voor praktijklessen www.massagecursuslimburg.nl